פעילות במערכות חינוך

מכון אדם וחיה פועל בשיתוף עם מערכת החינוך וגופי חינוך גדולים אחרים לקידום זכויות בעלי-חיים. העבודה המשותפת מתבססת על ההכרה בהשפעה ההדדית של בני-אדם ובעלי-חיים, ועל קידום זכויות בעלי-החיים כצורך מהותי של תלמידי מערכת החינוך. אירועי הדרכה בידי צוות המכון מתפרסמים בידי המכון ברשתות החברתיות ובעמודה השמאלית באתר זה.

חיות איתנו

צוות מכון אדם וחיה ומט"ח (המרכז לטכנולוגיה חינוכית) פיתחו יחד תוכנית לימודים על בעלי-חיים בלימודי מדעים, תחת הכותרת חיות איתנו. התוכנית נועדה להנחיל לילדים את ההכרה בחיות ממינים שונים כיצורים בעלי רגשות מורכבים, לעגן את העיסוק ברגשות בעלי-חיים במסגרת לימודי המדעים, ולקשור בין רגשות בעלי-החיים ובין אחריות אנושית כלפיהם. פרטים נוספים על התוכנית וקישורים. הדרכות על השימוש בתוכנית מתקיימות מעת לעת.

התוכנית מופיעה בהמלצות משרד החינוך בנושא "חיות מחמד", במסגרת חומרי הוראה ולמידה בתחום "מולדת, חברה ואזרחות".

קיר כרזות – עבודה מסכמת של תוכנית חיות איתנו בשכבה ג' בבית-ספר נוף ים, הרצליה. הנחתה וצילמה: מורן אדר

חוסן עם בעלי-חיים

צוות מכון אדם וחיה בשיתוף עם חוות טבע הקשר פיתח תוכנית ללמידה עם בעלי-חיים ולתרגול במצבי חירום: חוסן על בעלי-חיים. הדרכות על השימוש בתוכנית מתקיימות מעת לעת.

צילום מסך מתוך חוסן עם בעלי-חיים, יחידת לימוד 1

השתלמות: ילדים ובעלי-חיים בגישה הדדית

השתלמות בנושא "ילדים ובעלי-חיים בגישה הדדית: מיומנויות חברתיות-רגשיות (SEL)" מתקיימת מעת לעת בהפקת מכון אדם וחיה בשיתוף עם מרכזי פסג"ה. ההשתלמות מיועדת לצוותי חינוך וייעוץ בבתי-ספר יסודיים. לפרטים נוספים ולסיכום ההשתלמויות שהיו.

שכנים עם כנפיים

מכון אדם וחיה מקיים פעילות חינוכית לדו-קיום עם חיות בר, תחת הכותרת שכנים עם כנפיים. נשמח להנחות ברוח זו השתלמות צוותי הוראה. סרט ההסברה לחיות בשלום עם סנוניות: הכנת לשלשיות בכיתה ושימוש בלשלשיות בשטח הוא תוכנית חינוך שלמה המרוכזת ב-20 דקות – מיזם חינוכי שנועד לקדם דו-קיום עם סנוניות באזורי מגורים.

מתוך סרט ההדרכה "לחיות בשלום עם סנוניות". צילום: יהונתן יעקבי

מקורות

אתר מכון אדם וחיה מקבץ טקסטים והרצאות על יחסי חיה-אדם בחינוך, ובכלל זה ביקורת על התעלמות מחיות במסגרות חינוך, על חינוך עיוני לניצול חיות ועל פגיעה ממשית בחיות במסגרת עבודה חינוכית, וכל זאת לצד ניסיונות להתוות כיווני עבודה מומלצים. החומר הקיים כעת באתר הוא פרי עבודתם של צוות המכון ושל אורחים. לרשימת המקורות.

דילוג לתוכן