בינואר 2021 החלה לפעול קבוצת הדרכה לצוותי ניהול של מרחבי חי (פינות חי) ומקלטי בעלי-חיים: מובילות המהפכה. מפגשים קבוצתיים מתקיימים אחת לשבועיים בהנחיית גל חכים-אשר, ואחת לשבועיים מתקיימת הנחיה אישית או התייעצויות בקבוצות קטנות.
קבוצת ההדרכה כוללת מנהלות מרחבי חי, חוות הצלה ושיקום של בעלי-חיים ומיזמים לשיקום הדדי – שכולן לקחו על עצמן להוביל שיפורים בתחום זה ברמה הארצית. נקודת המוצא של הקבוצה היא שהקשר בין אדם לחיה צריך ויכול להתנהל מתוך סיפוק הצרכים של שני הצדדים, קשר הדדי ולא מנצל, קשר שאינו מתבסס על בעל-החיים כמשאב עבור האדם. משתתפות הקבוצה מובילות את התפיסה הזו בשטח, באופן עצמאי. הקבוצה נועדה להתייעצות ולשיתוף בידע ובניסיון שנאסף עד כה בגישה זו. המטרה המשותפת של הקבוצה היא יצירת גוף ידע אחיד, ברור ונגיש לכול.
ספר בהפקת הקבוצה
הספר מפגשים הדדיים: מהלכה למעשה, עקרונות יסוד, התלבטויות ודרכי פעולה למימוש קשר מיטיב עם בעלי-חיים (מכון אדם וחיה, 2023);
פאנל בהשתתפות הקבוצה
השתתפו חלק מחברות הקבוצה: איילין קורן-קאלו, גיא אפללו, גל חכים-אשר, דני פודים, טובי הלברייך, ים שלמה, נועם רודיך, סיוון שפר, רבקה לב ותום קורדובה, מושב "'מובילות המהפכה': הדדיות בעידן של ביות, הגישה ההדדית ליחסי אדם-חיה, הלכה למעשה – דרכי פעולה, התלבטויות וקונפליקטים", כנס "יחסי אדם-חיה בעידן האנתרופוקן: בין האישי לפוליטי", אוניברסיטת תל-אביב, 20-19 ביוני 2022. להקלטת הפאנל ; לחוברת התקצירים של הכנס (עמ' 28).
חוברת הדרכה
כלי עזר שפותח בעזרת המפגשים האלה ומוצע גם לקהל הרחב הוא מדריך לטיפול בארנבונים בשבי בהשראת חיי הארנבונים בטבע.
שלטים
לפניכם דוגמאות לעבודה של הקבוצה: שלטים שנועדו לתלייה בכניסה למקומות הפועלים בגישה הדדית.