חי-זום 3: בעלי-חיים בחוק ובמשפט

חי-זום הוא מיזם של ייעוץ ארגוני חינם לקבוצות קטנות וליחידים הפועלים למען בעלי-חיים. סדרת הסדנאות חי-זום 3 עוסקת בהיבטים משפטיים של פעילותנו למען בעלי-חיים. בסדנאות נכיר חוקים והליכים משפטיים מרכזיים בהגנה על בעלי-החיים, ונלמד גם איך להימנע מהסתבכות משפטית בפעילותנו למען בעלי-החיים. בחי-זום 3 יתארחו עורכי-דין בכירים המתמחים בענייני בעלי-חיים, ומומחה לתביעות דיבה ולשון הרע.

מעוניינ/ת להשתתף? אם טרם השתתפת בחי-זום, יש למלא שאלון היכרות; אם השתתפת בחי-זום 2-1 וכבר מילאת את השאלון, אין צורך למלאו שוב, ויש לשלוח אל מנחת המיזם, דרורה ברוק, בקשת הצטרפות לחי-זום 3 דרך פרטי ההתקשרות שסיפקה דרורה למשתתפי חי-זום 2-1.

כל המפגשים יתקיימו באופן מקוון (זום) בימי ב', בין השעות 21:30-20:00. לאחר כל מפגש יישלח למשתתפים שאלון תרגול בנושאים שהועלו במפגש.

(לפרטים על חי-זום 1, על חי-זום 2 ועל המיזם כולו).

צילום הנושא חי-זום 3 (צילום: אריאל צבל)
צילום: אריאל צבל

המרצים

עו"ד ארז וול – מנהל המחלקה המשפטית של עמותת תנו לחיות לחיות. טבעוני משנת 2012.

עו"ד ענבל קידר – עובדת כעורכת-דין מזה כ-20 שנה, בעלת תואר ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטת בר אילן. מתמחה ברווחת בעלי-חיים ובדיני עמותות. משמשת כיועצת משפטית חיצונית של עמותות רבות בתחום רווחת בעלי-החיים בישראל ומכהנת כסגנית (במשותף) יו"ר הוועדה לזכויות בעלי-חיים בלשכת עורכי-הדין.

עו"ד אורון שוורץ – שותף מייסד במשרד שוורץ נרקיס ושות', החל בשנת 2001. מתמחה בליטיגציה בעולמות תוכן שונים. עו"ד שוורץ מרצה בקליניקה לאמנות הליטיגציה בקריה האקדמית אונו, מרצה במערך ההשתלמויות של לשכת עורכי-הדין, כותב ומגיש הפודקאסט "משפט חוזר" בתאגיד השידור כאן. משרדו נחשב לאחד המובילים בארץ בטיפול בתביעות לשון הרע.

עו"ד אמנון קרן – עו"ד בקליניקה לצדק סביבתי ולהגנה על זכויות בעלי-חיים באוניברסיטת תל-אביב. בין הפעילויות בקליניקה: ייצוג משפטי פרו בונו לפעילות ולפעילים במאבקים על זכויות בעלי-חיים.

דרורה ברוק – מפיקת חי-זום מטעם מכון אדם וחיה. רכשה את עיקר הניסיון הארגוני שלה בהפקת מיזמים מוסיקליים וחינוכיים גדולים. בשנים האחרונות הצטרפה לכמה גופים הפועלים למען בעלי-חיים בשלבי ההתארגנות שלהם, ותכנון חי-זום נשען על ניסיון זה ועל תחקיר בקרב פעילים יחידים וגופים קטנים.

1. מבוא לדיני הגנת בעלי-חיים בישראל

יום ב', 16.1.2023, 21:30-20:00, מרצה: עו"ד ארז וול

מה מותר ומה אסור על פי החוק? מי אחראי על מה? מה אפשר לעשות בעצם? תיאוריה מול פרקטיקה.

2. ענייני חתולים

יום ב', 23.1.2023, 21:30-20:00, מרצה: עו"ד ענבל קידר

נלמד על החקיקה ועל הנהלים העוסקים בחתולים בקהילה, בדגש על האכלת חתולים, התעללות, לכידת חתולים והרחקתם ממקומם. נדון במצב אמיתי ונפוץ בשטח, ונרכוש כלים מעשיים להתמודדות במקרה דומה כמטפלים בחתולים בקהילה.

3. להימנע מתביעות דיבה

יום ב', 30.1.2023, 21:30-20:00, מרצה: עו"ד אורון שוורץ

נשוחח על כללי הזהירות בשדה המוקשים של דיני לשון הרע, בדגש על פעילות של אנשי ארגונים וולונטריים.

4. ענייני כלבים

יום ב', 6.2.2023, 21:30-20:00, מרצה: עו"ד ענבל קידר

נעבור על החוקים ועל התקנות העיקריים העוסקים בתנאי החזקת כלבים ורווחתם, בדגש על תנאי החזקה ועל קשירה. נדון במצב נפוץ שאנו כפעילים נתקלים בו בשטח, ונלמד מהם הכלים הנכונים להתמודדות עם מצב כזה. נלמד גם כיצד לתעד מקרים ולהגיש תלונות לגורמים שונים, בהתאם לאופי התלונה.

5. להיות הקול של חסרי הקול – סדנה מעשית לשמירה על הזכות לחופש הביטוי והמחאה

יום ב', 13.2.2023, 21:30-20:00, מרצה: עו"ד אמנון קרן

פעילות שטח היא אחד הכלים המרכזיים במאבק על זכויות בעלי-חיים, בין שמדובר במשמרת מול תאגיד מזון מהיר ובין שזהו מצעד בעלי-החיים או מיצג מעורר מחשבה. פעמים רבות הפעילות הזו, שקוראת תיגר על הסדר הקיים, מלווה בניסיונות להגביל את המחאה באופן העלול לפגוע באפקטיביות שלה ואף להוביל למעצרי שווא.

בסדנה נעסוק בהיבטים הבסיסיים של חירות ההפגנה ואיך לשמור עליה ועל עצמנו. נכיר מצבים שנדרש בהם או שלא נדרש בהם רישיון להפגנה, וכלים מעשיים להתמודדות עם ניסיונות להגביל את המחאה – החל בשיחות טלפון מתחנת המשטרה ועד לתגובות עוינות ודרישות שרירותיות בשטח.

6. מפגש סיכום

יום ב', 20.2.2023, 21:30-20:00, מנחה: דרורה ברוק

במפגש זה נסכם יחדיו את העקרונות שהוצגו במהלך הסדרה. נעיין באירועים מתועדים ברשת או באירועים שנתקלנו בהם במהלך פעילותנו, ונבדוק כיצד היינו פועלים כיום, בעקבות הידע שרכשנו.

דילוג לתוכן