חי-זום 1: גיוס הקהל הרחב

חי-זום הוא מיזם של ייעוץ ארגוני חינם לקבוצות קטנות וליחידים הפועלים למען בעלי-חיים. סדרת חי-זום 1 (מחזור חורף 2021-2) עסקה בשאלות הבאות: איך בונים קהילת עוקבים ואיך מפעילים אותה? איך מנצלים ביעילות רשתות חברתיות? ואילו תכנים נחשבים מושכים, משעממים או מרתיעים בכתב, בתמונה ובווידיאו? בהנחיית מרצים בכירים מתחום תקשורת ההמונים. הסדרה כללה 5 מפגשים.

מפגשי מחזור קיץ חורף 2021-2 התקיימו באופן מקוון (זום) בדצמבר 2021-ינואר 2022 בימי ב', בין השעות 21:30-20:00.

צילום: אריאל צבל

המרצים

גלית אקרמן ברש – מרצה באוניברסיטת רייכמן (ה"בינתחומי") לסטודנטים לתואר שני בקורס "מיומנויות פרזנטציה"; מנחה סדנאות ל'סטוריטלינג' ולכתיבה שיווקית וטבעית בארגונים מובילים בתחומי הפיננסים, ההייטק, הבריאות, האקדמיה, ארגונים חברתיים ועוד.

נתלי תמיר – מרצה ומנחת סדנאות צילום בטלפון נייד לפרטים ולארגונים בארץ ובעולם; ניהלה מעבדת סקרנות ורובוטיקה באוניברסיטת תל-אביב; ראש מסלול לתקשורת חזותית במכללה פרטית בפריסה ארצית.

עדי פניאל גץ – מומחית לשיווק דיגיטלי, בעלת חברת Thinking Digital המלווה ארגונים בחשיבה דיגיטלית שמביאה תוצאות עסקיות.

קטי כהן – החלה את דרכה בניהול, בנייה ופיתוח של קהילות בסטרטאפים כמו Mobilize ו-brew ,במטרה לחבר את הקהילות למוצר החברה ולבנות קהילת תמיכה אונליין ואופליין. בשנים האחרונות מובילה 450 מתנדבים בעמותת מידברן, וכן את קהילת Venn בשכונת שפירא.

דרורה ברוק – מפיקת חי-זום מטעם מכון אדם וחיה. רכשה את עיקר הניסיון הארגוני שלה בהפקת מיזמים מוסיקליים וחינוכיים גדולים. בשנים האחרונות הצטרפה לכמה גופים הפועלים למען בעלי-חיים בשלבי ההתארגנות שלהם, ותכנון חי-זום נשען על ניסיון זה ועל תחקיר בקרב פעילים יחידים וגופים קטנים.

1. איך לספר סיפור שאנשים ירצו להקשיב לו?

יום ב', 13.12.2021, 21:30-20:00, מרצה: גלית אקרמן ברש

הסדנה תעסוק בהגדרת סוגי הקהלים שאת/ה פונה אליהם בפרסומים שלך, ובכתיבת תוכן אפקטיבי עבורם; כיצד לספר את הסיפור ולא על הסיפור, איך ליצור אמון, הזדהות וחיבור, איך ליצור 'טוויסט' בטקסט. תלמד/י מתי כותבים טקסט ארוך ומתי כדאי לקצר, מתי שמים סימני קריאה ואיפה הכי נכון לרדת שורה.

2. סדנת און-ליין – צילום בנייד 'מתחת לאף'

יום ב', 20.12.2021, 21:30-20:00, מרצה: נתלי תמיר

סדנה אינטראקטיבית לצילום ולעריכה בטלפון הנייד "היפוך נקודת המבט בנייד". תלמד/י כיצד לצלם בנייד ולערוך את התמונות והסרטונים "ממש מתחת לאף", כיצד לרגש באמצעות הצילום וכיצד למנף את היכולות שלך ב"כאן ועכשיו". תקבל/י כלים ליישום בצורה עצמאית במהלך העבודה ובבית.

3. תוכנות חיוניות לפעילות למען בעלי-חיים

יום ב', 28.12.2021, 21:30-20:00, מרצה: עדי פניאל גץ

ערוצים דיגיטליים הם הדרך העיקרית הפתוחה בפניך כדי להגיע לקהל שלך. מפגש זה יספק היכרות עם מגוון כלים דיגיטליים שימושיים ועם העקרונות העומדים בבסיס השימוש בהם. תכיר/י משאבי אינטרנט חינם ותעצימ/י את יכולתך לשווק את עצמך ואת פעילותך באמצעות כלים דלי-תקציב.

4. הרחבת קהל הנמענים ובניית קהילת עוקבים

יום ב', 4.1.2022, 21:30-20:00, מרצה: קטי כהן

הובלת קהילה היא משימה קשה ביותר העלולה לפעמים להשתלט על חיינו. איך אפשר להסתכל על תהליך בניית הקהילה בצורה אפקטיבית יותר כדי שהקהילה תעבוד בשבילנו ואיתנו – ולא להפך? ההרצאה תציג את "מעגל הערך" של חברי הקהילה כעיקרון שתוכלו להשתמש בו כבר מחר בבוקר כדי להטמיע תהליכים שיעזרו לכם לגייס, לרתום ולהוביל.

5. מפגש סיכום ושיתוף תוצרים

יום ב', 11.1.2022, 21:30-20:00, מרצה: דרורה ברוק

במפגש זה יציגו כל המשתתפים תוצר חדש (פוסט, תמונה או סיפור על חיה) שהפיקו במהלך הסדרה, וישוו בין עבודתם בתחילת הסדרה ובסופה. התוצרים יועלו לאתר מכון אדם וחיה וישמשו כמשאבים עבור פעילים ועמותות.

דילוג לתוכן